Realiziran plan obuka za interne revizore u institucijama BiH za 2022. godinu

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Centralna harmonizacijska jedinica Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine organizirala je 21. decembra 2022. godine u Sarajevu obuku za interne revizore o temi „Godišnje izvještavanje jedinica interne revizije u institucijama BiH”.

Revizorima iz institucija Bosne i Hercegovine prezentaciju o ovoj temi održala je Snežana Beatović, stručni savjetnik u Centralnoj harmonizacijskoj jedinici Ministarstva finansija i trezora BiH za razvoj sistema interne revizije.

Beatović je učesnicima obuke govorila o zakonskom i metodološkom okviru za godišnje izvještavanje o aktivnostima jedinica interne revizije, o zakonskom i metodološkom okviru za periodično samoocjenjivanje jedinica interne revizije kao i o Aplikaciji za praćenje, upravljanje i izvještavanje o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole i interne revizije u institucijama Bosne i Hercegovine (PIFC aplikacija).

Obuci, organiziranoj u okviru kontinuirane profesionalne edukacije internih revizora u institucijama Bosne i Hercegovine, prisustvovalo je 29 internih revizora.

Održavanjem ove obuke Centralna harmonizacijska jedinica Ministarstva finansija i trezora BiH realizirala je Plan i program obuka za interne revizore u institucijama Bosne i Hercegovine za 2022. godinu.

DECEMBAR 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
26 27 28 29 30 31 1

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Predavanje o internim kontrolama za učenike Ekonomske škole Doboj Predavanje o internim kontrolama za učenike Ekonomske škole Doboj
Završen periodični pregled kvaliteta Jedinice interne revizije Granične policije BiH Završen periodični pregled kvaliteta Jedinice interne revizije Granične policije BiH
Održana obuka o ulozi internih kontrola u javnim nabavkama Održana obuka o ulozi internih kontrola u javnim nabavkama
Obuka o formulaciji preporuka interne revizije i praćenju njihovog provođenja Obuka o formulaciji preporuka interne revizije i praćenju njihovog provođenja