Radionica o primjeni PIFC aplikacije u radu interne revizije

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Centralna harmonizacijska jedinica Ministarstva finansija i trezora BiH danas je za interne revizore iz institucija Bosine i Hercegovine organizirala radionicu o korištenju PIFC aplikacije, razmjeni iskustava i rješavanju nedoumica u radu jedinica za internu reviziju.

Radionici, održanoj u Parlamentarnoj skupštini BiH, prisustvovala su 43 interna revizora iz institucija Bosne i Hercegovine.

Uvodnu prezentaciju na radionici o izazovima korištenja aplikacije PIFC održala je Sanja Matović, stručni savjetnik u Centralnoj harmonizacijskoj jedinici Ministarstva finansija i trezora BiH za razvoj sistema interne revizije.

Softverska aplikacija za internu reviziju i finansijsko upravljanje i kontrolu (PIFC aplikacija) razvijena je u okviru projekta „Unapređenje internih finansijskih kontrola u BiH“, kojeg je finansirala Evropska unija.

Njegoš Pavlović, pomoćnik direktora Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora BiH za razvoj sistema interne revizije, ocijenio je da je radionica pokazala da diskusija i razmjena iskustava mogu doprinijeti unapređenju rada jedinica interne revizije i kasnije poboljšanju kvaliteta PIFC aplikacije.

Ova radionica Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora BiH održana je u okviru kontinuirane profesionalne edukacije internih revizora zaposlenih u institucijama Bosne i Hercegovine.

APRIL 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Jačanje svijesti rukovodilaca o značaju finansijskog upravljanja i kontrole Jačanje svijesti rukovodilaca o značaju finansijskog upravljanja i kontrole
Obuka iz finansijskog upravljanja i kontrole za zaposlene u Ustavnom sudu BiH Obuka iz finansijskog upravljanja i kontrole za zaposlene u Ustavnom sudu BiH
Pripreme za primjenu novih Globalnih standarda interne revizije Pripreme za primjenu novih Globalnih standarda interne revizije
Realiziran plan obuka za interne revizore za 2023. godinu Realiziran plan obuka za interne revizore za 2023. godinu