News

 

Latest news

(Not translated) Zamjenik ministra finansija i trezora BiH Muhamed Hasanović sa MMF-om i IFC-om

Send documents on email

Email sender (*):
Email recipient (*):
Comment:

Zamjenik ministra finansija i trezora BiH Muhamed Hasanović razgovarao je sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF -International Monetary Fund) i Svjetske banke (World Bank).

Sastanci su održani sa izvršnim direktorom MMF-a Paulom Hilbersom, zamjenikom izvršnog direktora MMF-a Lucom Dresseom, zamjenikom upravnog direktora MMF-a Bo Liem i direktorom Odjela za Evropu u MMF-u Alfredom Kammerom. Zajedno sa ministricom civilnih poslova BiH Dubravkom Bošnjak i guvernerom Centralne banke Senadom Softićem upozano je predstavnike MMF-a sa trenutnim stanjem u Bosni i Hercegovini, kao i bitnoj ulozi MMF-a u BiH.

Zamjenik ministra g. Hasanović razgovarao je i o  javno-privatnim partnerstvima  sa predstavnicima Međunarodne finansijske korporacije (IFC - International Finance Corporation) regionalnom direktoricom Odjela za Europu u IFC Raniom Karadsheh, potpredsjednikom za Europu i Latinsku Ameriku u IFC-u Alfonsom Garciom, zamjenikom guvernera BiH u Svjetskoj banci Edinom Fortom i Draženom Gagulićem šefom Odjela za multilateralu u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Tema javno-privatnih partnerstava su od velike važnosti za Bosnu i Hercegovinu, kako bi BiH bila u prilici da ostvari uspješnu implementaciju mnogobrojnih projekata u cilju napretka i prosperiteta Bosne i Hercegovine, zaključio je zamjenik ministra finansija i trezora BiH Muhamed Hasanović.

MAY 2024
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

SECTORS

CATEGORIES

News

 

Latest news