Utvrden Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o osiguranju depozita u bankama BiH - 85.sjednica VM

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Vijeće ministara BiH utvrdilo je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju depozita u bankama Bosne i Hercegovine, koji ce Ministarstvo finansija i trezora dostaviti Parlamentarnoj skupštini BiH na razmatranje po osnovnoj zakonodavnoj proceduri. Izmjenama i dopunama Zakona bit ce omoguceno bankama s više od 10 posto državnog kapitala da ucestvuju u programu osiguranja depozita, cime se, u ovom segmentu poslovanja na bh. tržištu, izjednacavaju s privatnim bankama. Na ovaj nacin Vijeće ministara BiH želi stvoriti jednake uslove za poslovanje svih banaka u BiH uz maksimalno poštivanje principa ravnopravnosti u skladu s odgovarajucim evropskim direktivama u ovoj oblasti.

rn

Vijece ministara BiH  donijelo je Rješenje o imenovanju clanova Radne grupe za popis imovine

rn

Vijece ministara BiH na prijedlog Generalnog sekretarijata, donijelo je Rješenje o imenovanju clanova Radne grupe za popis imovine.U radnu grupu imenovani su iz Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovin Zenit Kelic i Miroslav Prskalo; iz Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine Emir Mehmedovic i Sanela Latic; iz Pravobranilaštva Bosne i Hercegovine Dragica Miletic i Željka Klobucar; iz Vlade Republike Srpske Dragan Spasojevic, Vito Mikic i Miloš cegar; iz Vlade Brcko Distrikta Bosne i Hercegovine Radoslav Kojic, dok ce iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine naknadno biti dostavljena imena clanova ove radne grupe.

rn

Radna grupa, koja odlucuje konsenzosom, dužna je obaviti zadatak najkasnije u roku od šest mjeseci u skladu s Odlukom o formiranju Radne grupe za popis imovine,  koju je Vijece ministara BiH donijelo na 83. sjednici, održanoj 9.4. 2009. godine.

rn

Nije prihvaceno Mišljenje Ministarstva finansija i trezora o Prijedlogu zakona o fiskalnim kasama

rn

Vijece ministara BiH nije prihvatilo Mišljenje Ministarstva finansija i trezora, odnosno Uprave za neizravno oporezivanje BiH o Prijedlogu zakona o fiskalnim kasama, ciji je predlagatelj zastupnik Jozo Križanovic.Ministarstvo ce o tome obavijestiti Predstavnicki  dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

rn

Vijece ministara BiH nije prihvatilo Mišljenje Ministarstva finansija i trezora o Prijedlogu zakona o fiskalnim kasama, ciji je predlagatelj Zastupnicki dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.Ministarstvo ce o tome obavijestiti Predstavnicki  dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

rn

Utvrdeno Mišljenje o autenticnom tumacenju clana 28. Zakona o izmirenju obaveza po osnovu racuna stare devizne štednje

rn

Vijece ministara BiH, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, utvrdilo je Mišljenje o autenticnom tumacenju clana 28. Zakona o izmirenju obaveza po osnovu racuna stare devizne štednje. Ministarstvo ce dostaviti Mišljenje Predstavnickom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.(kraj-Služba za informiranje VMBiH)

JULI 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Predstavljena analiza stanja finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama Bosne i Hercegovine Predstavljena analiza stanja finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama Bosne i Hercegovine
Izdata uvjerenja o završenim obukama iz finansijskog upravljanja i kontrole Izdata uvjerenja o završenim obukama iz finansijskog upravljanja i kontrole
Stvaranje preduslova za primjenu Globalnih standarda interne revizije u BiH Stvaranje preduslova za primjenu Globalnih standarda interne revizije u BiH
Jačanje svijesti rukovodilaca o značaju finansijskog upravljanja i kontrole Jačanje svijesti rukovodilaca o značaju finansijskog upravljanja i kontrole