Prisustvo na 17. plenarnom sastanku Zajednice prakse interne revizije PEM PAL

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Predstavnik Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora BIH je prisustvovao 17. plenarnom sastanku Zajednice prakse interne revizije PEM PAL koji je održan od 18. do 20.06.2012. godine u Budimpešti, Mađarska.

Tema 17. plenarnog sastanka Zajednice prakse interne revizije je „Odnos između interne revizije, finansijske inspekcije i eksterne revizije-kako ovaj odnos učiniti efikasnijim“.

Ciljevi ovog sastanka su:

1. Nastavak razvoja Zajednice prakse interne revizije u formi dinamičnog učenja kroz partnerstvo, učenja kroz razmjenu iskustava i zajedničkih napora za pronalaženje novih rješenja.
2. Predstavljanje i razmatranje najnovijih rezultata radnih grupa Zajednice prakse interne revizije: priručnik za internu reviziju, metodologija procjene rizika, obuka i certifikacija, smjernice za mentorski rad, smjernice za osiguranje kvaliteta.
3. Prikupljanje informacija i davanje smjernica radnim grupama za dalji rad.
4. Razmatranje primjera dobre prakse u uspostavljanju odnosa između interne revizije, finansijske inspekcije i eksterne revizije, na osnovu iskustava članova Zajednice prakse interne revizije.
5. Priprema i usvajanje saopštenja sa plenarnog sastanka Zajednice prakse interne revizije na osnovu diskusija i postignutih zaključaka.
6. Njegovanje wiki-ja kao oblika zajedničke memorije za sve teme, aktivnosti i smjernice u okviru Zajednice prakse interne revizije.

Detaljan pregled 17. plenarnog sastanka Zajednice prakse interne revizije nalazi se na web stranici www.pempal.org

JULI 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Predstavljena analiza stanja finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama Bosne i Hercegovine Predstavljena analiza stanja finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama Bosne i Hercegovine
Izdata uvjerenja o završenim obukama iz finansijskog upravljanja i kontrole Izdata uvjerenja o završenim obukama iz finansijskog upravljanja i kontrole
Stvaranje preduslova za primjenu Globalnih standarda interne revizije u BiH Stvaranje preduslova za primjenu Globalnih standarda interne revizije u BiH
Jačanje svijesti rukovodilaca o značaju finansijskog upravljanja i kontrole Jačanje svijesti rukovodilaca o značaju finansijskog upravljanja i kontrole