Peta godišnja konferencija o internoj reviziji u javnom sektoru u BiH

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Koordinacioni odbor centralnih jedinica za harmonizaciju (KO CJH) u Tesliću je 29. i 30. juna 2022. godine organizirao konferenciju o temi „Primjena aplikacije PIFC u svrhu unapređenja rada interne revizije u javnom sektoru“.

Ovoj, petoj godišnjoj konferenciji KO CJH o internoj reviziji, prisustvovalo je oko 160 internih revizora iz javnog sektora svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.

Aplikacija za internu reviziju i finansijsko upravljanje i kontrolu (PIFC aplikacija), o čijoj primjeni i značaju je govoreno na konferenciji u Tesliću, kreirana je u okviru projekta „Unapređenje internih finansijskih kontrola u BiH“, finansiranog od EU. Aplikacija je razvijena kako bi olakšala provođenje finansijskog upravljanja i kontrole, interne revizije i izvještavanje o ovim procesima i jedinstvena je za sve upravne nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini.

Konferenciju u Tesliću otvorila je Fatima Obhođaš, predsjedavajuća Koordinacionog odbora CJH i rukovodilac Centralne harmonizacisjke jedinice Federalnog ministarstva finansija. Učesnike konferencije potom su uvodnim obraćanjima pozdravili Vladimir Stanimirović, direktor Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora BiH i član KO CJH, rukovodilac CJH Ministarstva finansija RS i član KO CJH Milorad Nešić, te Sandra Ružičić, rukovodilac CHJ Brčko distrikta BiH i član KO CJH u statusu posmatrača.

Prvog dana konferencije Lejla Šipur, rukovodilac jedinice za internu reviziju u Općini Ilidža, govorila je o mjerenju učinka kod izvještavanja o preporukama interne revizije i mogućnostima koje nudi aplikacija PIFC. Na početku drugog dana konferencije mr Danijela Rakonjac, rukovodilac jedinice interne revizije u Poreskoj upravi Republike Srpske, održala je prezentaciju o temi „Uloga interne revizije u unapređenju finansijskog upravljanja i kontrole u javnom sektoru Republike Srpske uz korištenje PIFC aplikacije”.

Dr Ljubiša Lukić, direktor Odjeljenja interne revizije Željeznica RS a.d. Doboj, u svojoj prezentaciji fokusirao se na pristup interne revizije zasnovan na upravljanju rizicima kao realnu osnovu za korištenje PIFC aplikacije.

MAJ 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Stvaranje preduslova za primjenu Globalnih standarda interne revizije u BiH Stvaranje preduslova za primjenu Globalnih standarda interne revizije u BiH
Jačanje svijesti rukovodilaca o značaju finansijskog upravljanja i kontrole Jačanje svijesti rukovodilaca o značaju finansijskog upravljanja i kontrole
Obuka iz finansijskog upravljanja i kontrole za zaposlene u Ustavnom sudu BiH Obuka iz finansijskog upravljanja i kontrole za zaposlene u Ustavnom sudu BiH
Pripreme za primjenu novih Globalnih standarda interne revizije Pripreme za primjenu novih Globalnih standarda interne revizije