Ministar Vjekoslav Bevanda razgovarao sa šeficom Ureda Svjetske banke u BiH

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Zamjenik predsjedavajuceg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas šeficu Ureda Svjetske banke za BiH i C u Goru Tatianu Proskuryakovu. Proskuryakova je izrazila zadovoljstvo što ce nastaviti saradnju sa ministrom Bevandom i u ovom sazivu Vijeća ministara, te naglasila da je trenutno u fokusu djelovanja priprema za Proljetni sastanak Svjetske banke koji ce se održati iduce sedmice u Washingtonu.

rn

 

rn

 

rn

Ministar Bevanda istakao je da vlasti u Bosni i Hercegovini daju veliki znacaj ovom dogadaju što ce potvrditi i prisustvo najviših zvanicnika iz BiH na polugodišnjem sastanku u Washingtonu.
Sagovornici su se složili da je neophodno nastaviti rad na strukturalnim reformama na svim nivoima vlasti, te da tempo mora biti ubrzan nakon što su poslije opcih izbora kompletirane nove vlade.
Ministar Bevanda naglasio je da je u Ministarstvu finansija i trezora BiH u završnoj fazi priprema Nacrta zakona o budžetu institucija BiH i medunarodnih obaveza BiH za 2015. godinu.
„Ocekujemo da cemo naredne sedmice završiti manje korekcije u nacrtu budžeta za ovu godinu i usvojiti ga u Vijecu ministara kako bismo ga odmah uputili u dalju proceduru usvajanja. Smatram da bi krajem ovoga mjeseca mogli imati usvojen budžet za ovu godinu“, kazao je ministar Bevanda.
Dodao je kako bi reaktiviranje aranžmana sa Medunarodnim monetarnim fondom (MMF), kao i nastavak projekata sa Svjetskom bankom bio od velike koristi za sve nivoe vlasti u BiH.
„Opredijeljeni smo da radimo na unapredenju konkurentnosti ekonomije i provedbi reformi koje ce dovesti do povoljnijeg poslovnog okruženja i privlacenja inostranih investicija“, istakao je ministar Bevanda.
Šefica Ureda Svjetske banke za BiH i Crnu Goru naglasila je da je ohrabrena iskazanim opredjeljenjem za provedbu reformi u BiH, te izrazila nadu da ce se buduca saradnja uspješno nastaviti. (kraj)

rn

 

rn

 

JULI 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Predstavljena analiza stanja finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama Bosne i Hercegovine Predstavljena analiza stanja finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama Bosne i Hercegovine
Izdata uvjerenja o završenim obukama iz finansijskog upravljanja i kontrole Izdata uvjerenja o završenim obukama iz finansijskog upravljanja i kontrole
Stvaranje preduslova za primjenu Globalnih standarda interne revizije u BiH Stvaranje preduslova za primjenu Globalnih standarda interne revizije u BiH
Jačanje svijesti rukovodilaca o značaju finansijskog upravljanja i kontrole Jačanje svijesti rukovodilaca o značaju finansijskog upravljanja i kontrole