Министар Тегелтија одржао састанак са руководством ЕИБ-а

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора др Зоран Тегелтија одржао је данас путем видео линка састанак са руководством Европске инвестиционе банке (ЕИБ) на коме су присуствовали шеф Одјела за Хрватску, Словенију и Западни Балкан у Матео Ривелини и шеф Канцеларије ЕИБ-а у БиХ Сандрин Фриша.

На састанку је оцијењено да је досадашња сарадња успјешна, те су размотрене могућности за додатна унапређењa и убрзање реализације развојних и инфраструктурних пројеката ЕИБ-а у БиХ.

Европска инвестициона банка је од почетка сарадње са БиХ, која је почела 2000. године, до сада пласирала више од 2,2 милијарде евра кредитних средстава, те 121 милион евра грант средстава, што је чини једном од најзначајнијих развојних партнера Босне и Херцеговине.

Министар Тегелтија информисао је саговорнике да су у поступку закључивања четири нова пројектна споразума у БиХ укупне вриједности 152 милиона евра, те да су у плану, односно у фази припреме, пројекти вриједни више од 600 милиона евра.

Истакнуто је да ће одобравање и имплементација нових пројеката зависити од брзине припреме и преговарања ових споразума.

Министар Тегелтија захвалио се представницима ЕИБ-а на значајној подршци коју ова институција пружа БиХ, те изразио опредјељеност за даљи наставак успјешне сарадње и реализације пројеката који треба да су равномјерно заступљени у Републици Српској и Федерацији БиХ због користи за привреду и грађане.

MAJ 2024
Пон Уто Сри Чет Пет Суб Нед
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Вијести

 

Посљедње вијести

Издата увјерења о завршеним обукама из финансијског управљања и контроле Издата увјерења о завршеним обукама из финансијског управљања и контроле
Стварање предуслова за примјену Глобалних стандарда интерне ревизије у БиХ Стварање предуслова за примјену Глобалних стандарда интерне ревизије у БиХ
Јачање свијести руководилаца о значају финансијског управљања и контроле Јачање свијести руководилаца о значају финансијског управљања и контроле
Обука из финансијског управљања и контроле за запослене у Уставном суду БиХ Обука из финансијског управљања и контроле за запослене у Уставном суду БиХ