Ministar Špiric razgovarao sa direktoricom Svjetske banke za BiH

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Zamjenik predsjedavajuceg Vijeca ministara BiH i ministar finansija i trezora dr. Nikola Špiric primio je danas u oproštajnoj posjeti direktoricu Svjetske banke za BiH i regionalnu koordinatoricu za zemlje jugoistocne Evrope Džejn Armitaž. Ministar Špiric zahvalio se direktorici Armitaž na izuzetnoj saradnji koju su imali posljednjih pet godina.

rn

Ministar finansija i trezora BiH upoznao je direktoricu Svjetske banke za BiH o aktivnostima koje su u toku kako bi se otklonile prepreke u realizaciji projekata za koje je Svjetska banka vec odobrila novac. 

rn

Konstatovano je da zastoja ima u dugim procedurama ratifikacije medunarodnih sporazuma u BiH, a ministar Špiric naglasio je da je vec pokrenuta inicijativa za izmjene zakona kako bi se izbjegle ovakve situacije i pojednostavile procedure.

rn

Ministar Špiric naglasio je da ce Vijece ministara BiH sutra na sjednici razmatrati nacrt budžeta za 2013. godinu, te da je i ovaj budžet restriktivan i ne predvida rast zapošljavanja u odnosu na 2012. godinu.

rn

Ministar Špiric upozano je Armitažovu sa aktuelnom politickom situacijom u BiH koja se nužno reflektuje i na ekonomski plan, te ocijenio da su upravo ekonomske teme u fokusu dogovora stranaka koje cine parlamentarnu vecinu.  

rn

Armitažova je pozdravila svaki sporazum koji ce doprinijeti provodenju reformi u BiH jer evidentan zastoj BiH na evropskom putu u odnosu na zemlje regiona.  (kraj)

JULI 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Predstavljena analiza stanja finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama Bosne i Hercegovine Predstavljena analiza stanja finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama Bosne i Hercegovine
Izdata uvjerenja o završenim obukama iz finansijskog upravljanja i kontrole Izdata uvjerenja o završenim obukama iz finansijskog upravljanja i kontrole
Stvaranje preduslova za primjenu Globalnih standarda interne revizije u BiH Stvaranje preduslova za primjenu Globalnih standarda interne revizije u BiH
Jačanje svijesti rukovodilaca o značaju finansijskog upravljanja i kontrole Jačanje svijesti rukovodilaca o značaju finansijskog upravljanja i kontrole