Četvrta godišnja konferencija o finansijskom upravljanju i kontroli

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

U organizaciji Koordinacionog odbora centralnih jedinica za harmonizaciju (KO CJH) 9. i 10. juna 2021. godine održana je konferencija o finansijskom upravljanju i kontrolu u javnom sektoru u Bosni i Hercegovini.

Zbog potrebe poštivanja epidemioloških mjera sprečavanja širenja zaraze novim korona virusom konferencija je održana online, a pratilo ju je oko 380  učesnika sa svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.

Konferenciju pod nazivom „Prezentacija softverske aplikacije za provođenje procesa finansijskog upravljanja i kontrole i interne revizije (PIFC aplikacija)“ KO CJH organizirao je u saradnji s Projektom „Unapređenje javne interne finansijske kontrole u Bosni i Hercegovini“, kojeg finansira Evropska unija. U okviru ovog projekta  je i razvijena PIFC IT aplikacija koja će korisnicima svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini omogućiti automatizirano provođenje i upravljanje procesima finansijskog upravljanja i kontrole i interne revizije. U toku je testiranje PIFC aplikacije, a od iduće godine ona bi trebala biti funkcionalna.

Voditeljica Projekta „Unapređenje javne interne finansijske kontrole u Bosni i Hercegovini“ Vania Tomeva učesnicima konferencije prezentirala je funkcionalnosti PIFC aplikacije i praćenje upravljanja rizikom.

Danijela Stepić, ključni ekspert Projekta, predstavila  je modul PIFC aplikacije namijenjen za finansijsko upravljanje i kontrolu s akcentom na pružanje kvalitetnih podataka za poslovne procese, upravljanje rizicima i upravljačku odgovornost.

Viši IT ekspert Projekta Fadil Belko sudionicima konferencije govorio je o standardizaciji unosa i obrade podataka u PIFC aplikaciji, a viši ekspert Vladimir Krivenkov o praćenju rizika za javne prihode koji proizlaze iz poslovanja javnih preduzeća.

Ovo je četvrta godišnja konferencija o finansijskom upravljanju i kontroli u javnom sektoru u Bosni i Hercegovini u organizaciji Koordinacionog odbora centralnih jedinica za harmonizaciju.

MAJ 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Stvaranje preduslova za primjenu Globalnih standarda interne revizije u BiH Stvaranje preduslova za primjenu Globalnih standarda interne revizije u BiH
Jačanje svijesti rukovodilaca o značaju finansijskog upravljanja i kontrole Jačanje svijesti rukovodilaca o značaju finansijskog upravljanja i kontrole
Obuka iz finansijskog upravljanja i kontrole za zaposlene u Ustavnom sudu BiH Obuka iz finansijskog upravljanja i kontrole za zaposlene u Ustavnom sudu BiH
Pripreme za primjenu novih Globalnih standarda interne revizije Pripreme za primjenu novih Globalnih standarda interne revizije