Predstavljen pravilnik o kontroli kvaliteta rada interne revizije u institucijama Bosne i Hercegovine

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Online obuci, organiziranoj u okviru kontinuirane profesionalne edukacije internih revizora, prisustvovalo je 40 internih revizora zaposlenih u institucijama BiH.

Centralna harmonizacijska jedinica Ministarstva finansija i trezora BiH 28. decembra 2021. godine organizirala je online obuku na kojoj je predstavljena metodologija kontrole kvaliteta rada interne revizije u institucijama Bosne i Hercegovine.

Pravilnik o provođenju osiguranja i unapređenja kvaliteta interne revizije u institucijama Bosne i Hercegovine Centralna harmonizacijska jedinica Ministarstva finansija i trezora BiH donijela je u saradnji s Projektom „Unapređenje javne interne finansijske kontrole u BiH“, kojeg finansira Eвropska unija.

Online obuci, organiziranoj u okviru kontinuirane profesionalne edukacije internih revizora, prisustvovalo je 40 internih revizora zaposlenih u institucijama BiH.

Učesnicima obuke pravilnik o kontroli kvaliteta rada interne revizije predstavile su Snežana Beatović, stručni savjetnik u Centralnoj harmonizacijskoj jedinici Ministarstva finansija i trezora BiH za razvoj interne revizije, te Vania Tomeva i Danijela Stepić, ekspertice EU projekta.

Pravilnik o provođenju osiguranja i unapređenja kvaliteta interne revizije u institucijama Bosne i Hercegovine Centralna harmonizacijska jedinica Ministarstva financija i trezora BiH objavila je 14. decembra 2021, a primjenjuje se od 1. januara 2022. godine.

APRIL 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Jačanje svijesti rukovodilaca o značaju finansijskog upravljanja i kontrole Jačanje svijesti rukovodilaca o značaju finansijskog upravljanja i kontrole
Obuka iz finansijskog upravljanja i kontrole za zaposlene u Ustavnom sudu BiH Obuka iz finansijskog upravljanja i kontrole za zaposlene u Ustavnom sudu BiH
Pripreme za primjenu novih Globalnih standarda interne revizije Pripreme za primjenu novih Globalnih standarda interne revizije
Radionica o primjeni PIFC aplikacije u radu interne revizije Radionica o primjeni PIFC aplikacije u radu interne revizije