Министар Тегелтија на сасатанку с Мисијом ММФ-а

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора др Зоран Тегелтија разговарао је данас са шефом Мисије Међународног монетарног фонда (ММФ) Алином Ианаку која је са сарадницима у посјети БиХ од 10. маја ове године.

Током ове посјете Мисије ММФ-а представљен је и нови резидентни представник ММФ-а у БиХ Андреас Тудик који ће од августа ове године замијенити Ендрјуа Џуела на овој позицији.

Министар Тегелтија пожелио је успјешан рад новом резидентном представнику ММФ-а у БиХ те нагласио да очекује добру сарадњу са овом финансијком институцијом у наредном периоду.

Саговорници су се осврнули на финансијску ситуацију у БиХ, али и у свијету јер су основни економски параметри показали да су се негативни ефекти кризе одразила на разне области.

Према посљедњим процјенама ММФ-а инфлација се смирује, али је неопходно спроводити мјере да се стање стабилизује.

Министар Тегелтија навео је да су власти у БиХ предузимале мјере свако у својој области и у складу с надлежностима те се према процјенама очекује благи пад инфлације.

Саговорници су се сложили да је неопходно наставити започете реформе које би биле прилагођене новој економској ситуацији.

MAJ 2024
Пон Уто Сри Чет Пет Суб Нед
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Вијести

 

Посљедње вијести

Издата увјерења о завршеним обукама из финансијског управљања и контроле Издата увјерења о завршеним обукама из финансијског управљања и контроле
Стварање предуслова за примјену Глобалних стандарда интерне ревизије у БиХ Стварање предуслова за примјену Глобалних стандарда интерне ревизије у БиХ
Јачање свијести руководилаца о значају финансијског управљања и контроле Јачање свијести руководилаца о значају финансијског управљања и контроле
Обука из финансијског управљања и контроле за запослене у Уставном суду БиХ Обука из финансијског управљања и контроле за запослене у Уставном суду БиХ