Prvi periodični pregled kvaliteta interne revizije

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Direktor Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine Vladimir Stanimirović donio je odluku o imenovanju tima za obavljanje periodičnog pregleda kvaliteta u Jedinici interne revizije Granične policije BiH.

Cilj ovog prvog periodičnog pregleda kvaliteta je utvrđivanjnivoa usklađenosti aktivnosti interne revizije s propisima iz oblasti interne revizije. Periodični pregled kvaliteta provodi se na terenu na osnovu uvida u dokumentaciju jedinice interne revizije, dokumentaciju kojom raspolaže institucija u vezi s obavljaneinterne revizije, kao i na osnovu razgovora s osobljem jedinice interne revizije, rukovodstvom i zaposlenimu instituciji.

Imenovani tim, kojeg čine zaposleni u Odsjeku Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora BiH za razvoj interne revizije u institucijama BiH, zadužen je da periodični pregled kvaliteta u Jedinici interne revizije Granične policije BiH provede najkasnije do 30. septembra 2023. godine.

Obavljanje periodičnog pregleda jedna je od aktivnosti propisanih Pravilnikom oprovođenju osiguranja i unapređenja kvaliteta interne revizije u institucijama Bosne i Hercegovine, kojeg je donijela Centralna harmonizacijska jedinica Ministarstva finansija i trezora BiH (CHJ MFiT BiH) 2021. godine.

Pravilnik o provođenju osiguranja i unapređenja kvaliteta interne revizije u institucijama BiH pruža detaljna uputstva i smjernice o načinu provođenja internog i eksternog ocjenjivanja, kao obavezujućih procedura definiranih standardima interne revizije, kojim se daje potvrda da je osiguran kvalitet usluga revizije. Pravilnikom je definiran i način obavljanja kontrole kvaliteta kojeg provodi CHJ MFiT BiH u jedinicama interne revizije u svrhu nadzora nad implementacijom propisa, za šta je odgovorna prema Zakonu o internoj reviziji institucija BiH.

APRIL 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Pripreme za primjenu novih Globalnih standarda interne revizije Pripreme za primjenu novih Globalnih standarda interne revizije
Radionica o primjeni PIFC aplikacije u radu interne revizije Radionica o primjeni PIFC aplikacije u radu interne revizije
Realiziran plan obuka za interne revizore za 2023. godinu Realiziran plan obuka za interne revizore za 2023. godinu
Realiziran plan obuka iz oblasti finansijskog upravljanja i kontrole za 2023. godinu Realiziran plan obuka iz oblasti finansijskog upravljanja i kontrole za 2023. godinu